S-ar parea ca raspunsul este simplu-achizitionati ulei de calitate inalta, a unei marci bine cunoscute si cu motorul autovehiculului dvs va fi totul "O.K.". Insa nu e chiar asa, alegerea uleiului este individuala si include mai multe etape. Asta nu trebuie sa va descurajeze si sa cumparati primul intilnit, desi fiind scump. Daca ve-ti urma citeva reguli simple si ve-ti fi un pic informati, alegerea nu va fi atit de complicata.

Соdul secret

Dupa parerea a mai multor experti, in alegerea uleiului este necesar in primul rind de studiat cartea de service a autovehiculuilui dvs. Deseori, producatorul, ofera indicii directe despre tipul uleiului care se potriveste cel mai bine motorului, ar putea fi un cod a uleiului, indicind o marca de ulei (ex: pentru Mercedes MB 228.3), sau poate fi indicat un cod dupa una din clasificarile international( API, ASEA, SAE). Deci, inainte de a cumpara e bine sa cunoastem acest "cod secret", deoarece prin intermediul acestor coduri, se poate identifica calitatea si proprietatile uleiului care urmeaza a fi turnat in motorul dvs.

Schimbul inutil

Daca autovehiculul nu este nou, ar fi bine sa aflati ce tip de ulei a utilizat proprietarul anterior, poate acest ulei este bun si nu trebuie in zadar de schimbat. Insa daca nu aveti astfel de informatie si a-ti observat un consum marit de ulei, poate ar fi util sa treceti la un ulei mai viscos(ex: de la sintetic –la semisintetic). 

"Tot ce-i genial e simplu"

Avind informatii de baza despre componenta uleiului si dreptul de folosinta oferite de producatori, logic ar fi  sa folosim acel ulei care este indicat in instructia tehnica a automobilului. Insa, deseori din varie motive este greu de gasit exact acel tip de ulei, astfel se alege un ulei analogic, stiind proprietatile tehnice ale uleiului necesar dupa SAE, API.

Feriti-va de produse contrafacute

Va recomandam sa procurati produsele din magazinele specializate, de la producatori sau reprezentantii oficiali ai uleiului. Dar, desigur, alegerea este a dvs!