La ora actuala, exista mai multe tipuri de ulei uzat. Practic, se poate utiliza ca adaos in combustibilul cazanelor de incalzire si combustibilul diesel. In plus, acest ulei este folosit ca ulei industrial de uz comun, fara aditivi.

Din pacate, destul de des uleiul uzat, este intrebuintat la fabricarea produselor contrafacute. Acest ulei, se amesteca cu uleiuri de calitate joasa si este vindut cumparatorilor credibili ca fiind bun si la un pret avantajos. Pentru a intelege daca cumparati ulei ,,fals’’sau nu, este necesar sa incercati gustul. De obicei, un astfel de produs,  este turnat in butelii de calitate proasta, pe care lipseste sigiliul, iat pe eticheta nu este indicata data imbutelierii.

Alte semne evidente de calitate joasa ar fi greselile ortografice de pe etichete si lipsa informatiei despre producator. Nu trebuie sa aveti incredere in vinzatorii care va ofera marfa suspecta la preturi foarte joase, din subsoluri, corturi si de-a lungul drumului. Cu parere de rau, unele semne de frauda, pot aparea numai dupa fapt. Deci, daca dupa schimbarea uleiului din teava de esapament a autovehiculului apare fum albastru si puterea motorului incepe sa scada- probabil a-ti turnat un ulei uzat.