După o noapte geroasă, curatind in graba automobilul de zăpadă și asezindu-te confortabil în dupa volan, ați putea fi dezamăgit de lipsa mult-așteptat al sunetul caracteristic al unui starter. „Am ajuns ...“ se spune, de obicei, în astfel de cazuri. Trebuie de avut grijă de acest lucru din timp, pentru a porni automobilul chiar si la – 20C îngheț.

 

 

 

 

1. Verificați starea bujii și bujiei incandescente

Bujiile - una dintre componentele cheie ale întregului sistem de pornire a vehiculului.

Starea bujiilor trebuesc verificate la fiecare inspecție tehnică programată a mașinii. Dar dacă auzi de apropierea înghețurilor, este necesar pentru a testa bujiile chiar și în afara perioadei de întreținere programată.

În cazul în care este necesar, bujiile trebuesc curatite su uscate bine.

De asemenea, trebuie amintit că, atunci când vehiculul se exploateaza in conditii de extremale de temperature joase, bujiile nu dovedesc bines a se incalzesca la călătorii scurte scurte în oraș. Ca rezultat, se formeaza pe dinsele depuneri de carbon dure. Prin urmare, în timpul iernii verifica frecvent starea scânteia. Depunerile de carbon pot fi eliminate prin curatare, sau prin efectuarea unor calatorii lungi.

2. Utilizați uleiuri de motor cu viscozitate redusă

In timpul iernii, este necesar de a utiliza ulei de motor cu vazcozitate redusa. Un asa tip de ulei nu se îngroașa la temperaturi joase sub zero grade. Imediat după pornirea demarorului care intră în sistemul de lubrifiere, uleiul facilitează un set rapid de viteză optimă a motorului. Prin aceasta se reduce în mod semnificativ sarcina pe baterie, precum și sănătatea și starea componentelor motorului sunt la nivelul adecvat.

Utilizati mai bine acele marci de uleiuri care deja au câștigat încrederea consumatorilor de mai mulți ani. Utilizați propria experiență, consultanță de specialitate și recenzii de la alți proprietari de automobile. Nu uitați că selecția corectă a tipul de ulei pentru motorul mașinii va juca, de asemenea, un rol important în funcționarea corectă a motorului.

3. Verificați starea bateriei

Acumulator - un element cheie al startului în condiții de frig. Asigurați-vă că este perfectă stare înainte de primul îngheț încă.

Verificați nivelul de încărcare a bateriei la un specialist. Acumulatorul care este deja uzat e necesar mai bine de schimbat inca inainte de venirea ingheturilor sin u de asteptat pin ace frigul l-ar scoate cu totul din functie.

În cazul în care plăcile de baterie sunt în stare bună, dar bateria a pierdut energiea în timpul anilor de funcționare - trebuie să fie reîncărcat de la sursa de curent la starea de echilibru prin intermediul incarcatoare speciale.

Asigurați menținerea suprafaței bateriei in stare curată, mai ales în timpul iernii. Bateriea murdara - „un candidat pentru descărcare“. Prin intermediul murdariei se pierde de current suplimentar între terminale ale suprafeței bateriei (dupa legea lui Om).

Deoarece murdariea are o rezistență destul de mare, nu există nici o încălzire explicită sau arcului electric. Dar, descărcarea de gestiune este asigurată garantată. Toate acestea este agravată în timpul iernii, când cristalele sub formă de murdărie de gheață care se topesc se transformă în apă. Dar dupa cum stim, apă este un conductor de curent.

Prin urmare, ar trebui să verificați în mod regulat și curățați zona dintre terminale cu o cârpă uscată, dacă este necesar.

O altă cauză frecventă a descarcarii bateriei - întinsă prost cureaua generatorului. Verificați periodic tensiunea curalei.

Inca un motivul obiectiv ce cauzeaza descarcarea bateriilor este utilizarea acsesiva a aparatelor de aer condiționat auto și sobe care lucrează în timpul iernii în mașină, fără o pauză. Pentru acest lucru, puteți adăuga o cantitate mare de produse electronice în vehicule moderne.

4. Utilizati chimia auto de iarna

Nu este necesar să se renunțe la utilizarea în timpul iernii a chimiei auto de iarna.

In primul rind este un sfat automobilistilor in deosebi, a celor ce se folosesc de motoare diesel. Având în vedere de calitatea redusa de combustibil diesel in statiile locale, vă recomandăm să utilizați în mod regulat în combustibil diesel anti-gel de iarnă. Nu îngroșarea motorina la îngheț reduce sarcina pe baterie, ceea ce face mai ușor exploatarea în timpul iernii.

Printre altele, asigurați-vă în timpul iernii sa aveti solutii speciale de degivrare pentru a dezgheța lacatele de mașină, ușile și ferestrele lamelor de ștergere. Utilizați lichide de congelare in sistemul de răcire a motorului.

Folosind aceste sfaturi vă veti salva de la o mulțime de probleme neașteptate în funcționarea mașinii în condiții grele de iarnă.