Unul din punctele de pregătire a autovehiculului pentru sezonul de iarnă este înlocuirea lichidului pentru spălarea parbrizului. Mulţi însă, acordînd mai degrabă atenţie la preţul produsului şi mirosul său plăcut, uită, în general, despre scopul principal al lichidului: să cureţe bine suprafaţa şi, în acelaşi timp, să nu îngheţe. În afară de aceasta, lichidul trebuie să fie nu doar inert faţă de vopseaua şi piesele din cauciuc, dar, de asemenea, inofensiv pentru însuşi proprietarul automobilului. Toate aceste caracteristici pot fi regăsite în lichidul de parbriz de iarnă LUXE.

Pentru producerea lichidului de parbriz sunt folosite mai multe tipuri de alcool, care au menirea să ofere produsului proprietăţi la temperaturi joase. Cu toate acestea, combinaţia optimă de proprietăţi, inclusiv  din punct de vedere al siguranţei pentru sănătatea omului, este lichidul pe bază de alcool izopropilic. El are un miros uşor de "vodkă", de aceea pentru atenuarea lui este nevoie de substanţe aromatizante în cantităţi minime. Căci, după cum se ştie, parfumul foarte puternic nu întotdeauna are un impact benefic asupra pasagerilor, în măsura în care multe persoane au ameţeli sau dureri de cap. În plus, mirosul puternic îi irită pe unii proprietari de automobile şi le încurcă să se concentreze, fapt ce afectează în mod negativ securitatea conducerii unităţii de transport.

Alcoolul este unul dintre principalele componente ale lichidelor destinate pentru temperaturi scăzute, de asemenea, el are şi unele proprietăţi de curăţare. Totuşi, pentru îndepărtarea murdăriei dificile, cum ar fi petele grase şi uleioase, smoală, produse de petrol, în lichidul de parbriz sunt adăugaţi şi agenţi activi de suprafaţă (surfactanţi) care sporesc capacitatea de curăţare şi îi conferă proprietăţi suplimentare. Surfactanţii permit de a înlătura cu  uşurinţă cele mai dificile pete, fără a lăsa urme pe suprafaţa parbrizului. Pe lîngă toate acestea, surfactanţii influenţează asupra caracteristicii lichidului care răspunde de formarea spumei. Aceasta din urmă trebuie să fie optimală. Spuma abundentă nu îmbunătăţeşte proprietăţile de curăţare, ci dimpotrivă este greu de înlăturat de pe suprafaţa parbrizului. Principalul este ca ea să asigure „ridicarea” murdăriei de pe suprafaţă, fapt ce permite obţinerea unei sticle curate fără ca aceasta să fie zgîrîiată de particulele solide (nisip, funingine, etc).

Lichidul de parbriz de calitate ar trebui să fie stabil din punct de vedere chimic şi să nu afecteze învelişul de lac şi vopsea, cît şi elementele din plastic, crom şi cauciuc ale vehiculului.

Toate lichidele parbriz de iarnă oferite de Aspokem sunt produse numai pe bază de alcool izopropilic inofensiv. În plus, aceste lichide fac faţă cu uşurinţă diferitor tipuri de murdărie şi protejează sistemul de îngheţ. Ele posedă un nivel optim de spumare. Lichidele au fost, de asemenea, supuse unei serii de teste speciale. De exemplu, lichidele au fost în contact direct cu suprafeţele de lac şi vopsea ale vehiculelor (testul ASTM 1882) şi cu elementele din plastic (testul Hella), demonstrînd proprietăţile sale de neutralitate faţă de elementele caroseriei autovehiculului.

În calitate de exemplu de lichide parbriz de iarnă Aspokem, să examinăm caracteristicile „BLUE” şi „SUPER BLUE”.

Deci, lichidul „BLUE”  -25 ° C, gata de utilizare,  (poate fi, de asemenea, utilizat în sistemul de curăţare al farurilor)  este un lichid care aproape că nu face spumă şi este pe bază de alcool izopropilic, conţinutul căruia cuprinde şi materiale polimerice. Lichidul posedă proprietăţi excelente de curăţare: spală murdăria, sărurile, stropii de pe asfalt, etc. Protejează sticla de îngheţ şi uzare.